Skip to main content
UPDATE WERKZAAMHEDEN op 2 en 3 juli 2024:

Wegens een grote update van ons platform is yvgtf.nl tijdelijk gesloten van 2 t/m 3 juli 2024.

Yvonne van Gennip nieuws:Finn de Jong: alles over Kickboksen en Muay Thai
yvgtf.nl | | Missie 1 voor 100

Finn de Jong: alles over Kickboksen en Muay Thai


Zelfverdedigingssport K1 is bekend bij veel mensen maar Muay Thai een stuk minder. Tijdens een bezoek aan basisschool de Contrabas in Capelle aan de IJssel legde de 14-jarige Finn de Jong de leerlingen haarfijn uit wat de verschillen zijn. Door middel van een presentatie en demonstratie nam hij iedereen mee in de sporten waar hij zo’n 4-5 dagen per week voor traint. 

Finn kwam in actie op basisschool de Contrabas in het kader van Missie 1 tot 100 van het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF). De demonstratie geven vond hij een stuk makkelijker dan de presentatie, maar toch wist hij alle 120 leerlingen van groep 6 en 7 te boeien met zijn verhaal. Daarin vertelde hij ook wat er allemaal komt kijken bij het uitoefenen van zijn sport op hoog niveau. Want hoog niveau heeft hij. Op zijn jonge leeftijd heeft Finn al een wereldtitel behaald (K1), een nationale titel (K1) en mag hij zich drievoudig Belgisch kampioen Muay Thai noemen.

Het meest trots is Finn echter op het feit dat hij dit jaar opnieuw geselecteerd is voor het Nederlandse Muaythai Team. Dit betekent dat hij Nederland mag vertegenwoordigen op het hoogste podium: de IFMA World Youth Muay Thai Championships in Bangkok in september van dit jaar. Onlangs is Finn een nieuwe campagne gestart op zijn Talentboekpagina om de kosten van die reis te kunnen dekken. € 500,- krijgt hij van het YVGTF voor zijn bijdrage aan Missie 1 voor 100.

In de aula van basisschool de Contrabas richtte Finn zich eerst tot beide groep 6-klassen van de school. Daarna volgde de twee klassen van groep 7. Eerst legde hij alles uit over beide sporten in een presentatie en daarna gaf hij een demonstratie. Daarvoor liet hij leerlingen maar ook leerkrachten op het podium komen om mee te doen. De demonstratie geven vond Finn dan ook het leukste om te doen.

Na afloop kregen alle leerlingen een flyer mee voor een proefles. Chantal Bouman van basisschool de Contrabas was erg enthousiast over de bijdrage van Finn. De school erkent het belang van sport voor kinderen en dus was het optreden van Finn makkelijk in te plannen in de lessen. Chantal: ‘Door de manier waarop er is gepresenteerd door Finn, weet ik zeker dat er kinderen zijn die getriggerd zijn om wellicht een vechtsport te overwegen, daarnaast is doorzettingsvermogen en discipline ook iets wat door Finn is meegegeven aan de kinderen.’ 

Finn: supergoed gedaan, je hebt heel veel kinderen geënthousiasmeerd met je verhaal. We hopen dat je nog vele donaties ontvangt op je talentboekpagina voor je reis en wensen je alle succes bij de kampioenschappen in september! 

Wil je Finn steunen Ga naar zijn campagne pagina!:
https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-finn-de-jong-naar-het-wk-in-bangkok