Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Sporttalenten blij met financiële bijdrage
yvgtf.nl | | Nieuws

Sporttalenten blij met financiële bijdrage


Voor de tweede keer binnen een jaar verlieten Nederlandse sporttalenten met een brede grijns op hun gezicht het Olympisch Stadion in Amsterdam. Op 27 juni werden 21 jonge sporters verblijd met een financiële bijdrage van het Yvonne van Gennip Talent Fonds.

De oud-olympisch schaatskampioene overhandigde zelf de cheques aan de winnaars van de toekomst. Die kregen van haar ook het mooie nieuws te horen dat haar fonds sinds de start in 2016 zojuist de grens van 1 miljoen euro aan talentdonaties is gepasseerd.

Het financiële steuntje in de rug voor de talenten is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, één van de partijen die het fonds van Van Gennip een warm hart toedragen. Namens de VriendenLoterij sprak Margriet Schreuders (hoofd Goede Doelen van de Postcode Loterij) de talenten toe tijdens de uitreiking, waar ook Mart Smeets en Yvonne van Gennip het belang van talentondersteuning onderstreepten.

Hoe je je als jonge sporter in de kijker kunt spelen bij potentiële donateurs en sponsors vertelde Mark van der Jagt, werkzaam bij het fonds, tijdens een korte workshop.

De 21 talenten die een cheque hebben gekregen van het Yvonne van Gennip Talent Fonds beoefenen bij elkaar opgeteld 13 verschillende sporten. Het jongste talent (Jouke Windig) dat tot de gelukkige ‘prijswinnaars’ behoorde, was 11 jaar tijdens de uitreiking, de oudste (Samantha van Lokven) 23 jaar. De 21 talenten die een cheque hebben gekregen zijn:

1000 euro: Daan Moes (judo), Monique van der Valk (BMX wielrennen), Jouke Windig (trampolinespringen), Siem van Dael (schaken), Martijn Reus (trampolinespringen), Ghizlane Barraki (turnen), Thijmen Hasselt (karate), Carlo van den Berg (wielrennen), Bohdi Baker (BMX), Samantha van Lokven (karate), Mira Stepanova (trampolinespringen), Kim Kalee (baanwielrennen), Yamaika Kuijper (karate), Eddie Mulumba (ijshockey).

1500 euro: Enzo Kuworge (gewichtheffen), Finn Achthoven (badminton), Duarte van Gijzelen (rugby), Serena Stel (openwaterzwemmen), Caya Scheepens (kunstschaatsen), Lynn Snel (karate), Yorick van Deutekom (bowlen).