Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Yvonne ontvangt cheque van Ruud van Nistelrooy
yvgtf.nl | | Nieuws

Yvonne ontvangt cheque van Ruud van Nistelrooy


Na tien jaar fantastisch werk te hebben verricht, geeft Ruud van Nistelrooy nu het stokje door aan Yvonne van Gennip. In de Maaspoort Sports en Events heeft Ruud vandaag samen met alle betrokken coaches, trainers, partners en collega's op een feestelijke manier afscheid genomen van de ruud van nistelrooy foundation.

Ruim 750 kinderen, 150 trainers en 5 toptalenten zijn de afgelopen tien jaar geholpen, geïnspireerd en gegroeid door de positieve rvn foundation aanpak. Door zijn uitdagende werkzaamheden bij PSV O-19 als trainer/coach heeft hij onvoldoende tijd over om zich nog met hart en ziel voor de foundation in te zetten.

De rvn foundation stopt niet zonder dat het gedachtegoed wordt voortgezet in andere organisaties. De opgebouwde reserves van de foundation vloeien naar stichtingen en organisaties met dezelfde missie in hun doelstelling.  De Stichting Het Vergeten Kind en het Yvonne van Gennip Talent Fonds ontvangen beiden een bijdrage van € 25.000,-.  Yvonne: “Hiermee kunnen we jonge en talentvolle sporters, die opgroeien in een gezin met een inkomen op of onder het sociaal minimum, een kans geven om de top te behalen."

Ruud van Nistelrooij, 'Ik ben blij dat we deze twee goede doelen kunnen steunen in lijn met mijn foundation en dat de KNVB onze opleiding gaat integreren in haar opleiding voor jeugdtrainers. Zo blijft onze missie doorgaan om zoveel mogelijk kinderen te laten schitteren in andere organisaties. Een mooie afsluiting van een prachtige inspirerende periode', zo sluit de voorzitter van zijn foundation af op zijn laatste werkdag'.