Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Talitha Sluman geselecteerd voor EK jeugd
yvgtf.nl | | Nieuws

Talitha Sluman geselecteerd voor EK jeugd


Talitha Sluman, 15 jaar oud, is geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen Jeugd schermen 2023. 

Alkmaar 15-01-2023, De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) selecteerde 13 jeugdschermers voor de EJK 2023. https://www.knas.nl/node/3597

Vier van de geselecteerde leden van het NL team floret zijn schermers van de vereniging HollandSchermen uit Alkmaar/Heemstede. Van 21 februari tot en met 28 februari 2023 vindt deze Europees Kampioenschap Jeugd (EJK) schermen plaats in Tallinn (Estland).

Talitha Sluman is een van de vrouwelijke jeugdschermers die individueel uit komen voor Nederland op floret onder 17 jaar (cadetten). Talitha is ook geselecteerd voor het cadetten team maar doordat een cadet schermster niet de mogelijkheid heeft om mee te gaan gaat het teamverband niet door. Dit is balen. In haar individuele cadetten leeftijdsgroep maakt ze kans op een goede klassering. Bij de junioren (1 niveau hoger) in Nederland haalde ze een bronzen medaille en bij de senioren (2 niveaus hoger) in Nederland haalde ze afgelopen jaar (toen als 14 jarige) een zilveren medaille en bronzen medailles wat op zich een prestatie van formaat is.

Vanaf vorig seizoen 2021/2022 neemt Talitha deel aan de Europese Cadetten Circuit (ECC) toernooien schermen om zich te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen. Begin maart 2022 was Talitha geselecteerd door de KNAS voor de EJK 2022 in het land Servië in de stad Novi Sad. Helaas ging die voor Talitha niet door omdat ze een aantal weken daarvoor Corona kreeg.
Dit seizoen 2022/2023 heeft Talitha opnieuw deelgenomen aan de ECC toernooien schermen en zich opnieuw gekwalificeerd voor het EJK 2023. Maar ook heeft ze dit seizoen een paar keer deelgenomen aan floret EK kwalificatie en WK kwalificatie toernooien op junioren (U20) niveau. Talitha deed mee aan wedstrijden in Italië, Polen, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Slowakije en Hongarije. Met de internationale toernooien gaan verschillende team NL TOP coaches mee zoals Jeroen Divendal, Siroos Feizaskari, Matthijs Rohlfs, Daniël Nivard, Pascal Kenter, Floris Nonhebel en een enkele keer bondscoach Andrea Borella.

Door deze selectie voor het EJK 2023 heeft ze nu de kans om zich te meten met de beste Europese TOP floret schermsters op cadetten niveau (U17). De florettisten van Team NL worden begeleid door  Hoofdcoach Jeroen Divendal en coach Pascal Kenter.

Talitha Sluman wordt getraind door hoofdtrainer van NL Jeroen Divendal bij scherm vereniging HollandSchermen in Alkmaar (de Meent) en bij de nationale selectie in Amsterdam. Mede door de ondersteuning vanuit het Regionaal Talenten Centrum, RTC programma, van Alkmaar gaan er vanuit HollandSchermen al jaren een of meer schermers naar het EJK en WJK.

Bekijk haar campagne via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-talitha-sluman-naar-de-ejk-in-tallinn-estland-en-verder-haar-doelen-te-bereiken-in-de-wjk-top en doneer!

Vandaag is Talitha live te gast bij onze radio partner ALLSportsradio tussen 12-13u. Luister mee!

Luister terug via: