Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Ricardo Franken Europees Kampioen karate 2023
yvgtf.nl | | Nieuws

Ricardo Franken Europees Kampioen karate 2023


Het is Ricardo Franken “eindelijk” gelukt om de titel van het Europees kampioenschap te winnen. Eindelijk! Zo voelt het voor de 16 jarige Rotterdammer, want 2 jaar geleden in Finland won hij al zilver en vorig jaar in Tsjechië wist hij beslag te leggen op het brons.

De honger naar het goud werd steeds groter en zo ook het vertrouwen. Franken vocht zichzelf naar de finale door achtereenvolgens te winnen van Israël, Estland, Ukraine en Italië. Met name de kwart finale tegen Ukraine was een ware thriller, omdat hij een 3-0 achterstand wist om te buigen naar een 4-3 winst. Ricardo is uitermate cool op stressvolle momenten en weet met geniale acties het publiek op de banken te krijgen.

De finale was tegen zijn grote rivaal uit Turkije. Tijdens het EK in Finland verloor hij al van de sterke Turk en afgelopen jaar op het WK moest hij ook net het onderspit delven.

Ricardo was er dus erg op gebrand om deze finale te winnen en dat deed hij na een zeer spannende en tactische strijd. 3 keer is scheepsrecht zeggen ze zo mooi en afgelopen weekend in Cyprus mocht hij dus de gouden plak in ontvangst nemen. 

Benieuwd naar zijn campagnedoel op Talentboek? Zie: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/steun-ricardo-franken-op-weg-naar-het-wjk-2022-en-ejk-2023