Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Thalissa (15) en Madelief (20) Wijkstra geselecteerd voor de EK trampolinespringen in Guimaraes Portugal
yvgtf.nl | | Nieuws

Thalissa (15) en Madelief (20) Wijkstra geselecteerd voor de EK trampolinespringen in Guimaraes Portugal


Van 3 tot 7 april 2024 vind het EK trampoline plaats in Portugal. Voor TeamNL zijn er 8 junioren en 6 senioren geselecteerd om daar Nederland te gaan vertegenwoordigen. Thalissa is één van de junioren en Madelief is een van de senioren dames.

Eerder stonden de zussen al samen op het jeugd WK in Bulgarije en in Engeland waar Thalissa zelfs drie medaille won en Vice Wereld Kampioene werd. Ook deed Thalissa al eerder mee aan het EK in Italië waar ze eveneens een medaille won en ook het WK in Tokyo werd al aan Thalissa besteed.

Op dit EK in Portugal is het ook een doel om medailles te winnen maar bovenal weer een schat aan ervaringen op te doen. Madelief wil heel graag volgend jaar het WK voor senioren halen en het is Thalissa haar doel om eveneens dan ( als allerjongste) bij de senioren mee te doen. Het WK is dan in Australië. Qua punten en moeilijkheid komt Thalissa al aardig in de buurt van de senioren. Ze springt namelijk al een moeilijkheid van 14.4. Een oefening waar twee drievoudige salto's in voorkomen en 8 dubbele salto's.

Het grote doel voor Thalissa zijn de Olympische spelen in 2028 in Los Angeles.

Madelief heeft zich tevens geplaatst voor de eerste World Cup die in Nederland gehouden wordt in maart 2024. Dit is alleen voor senioren daarom is Thalissa daar nog te jong voor.

Thea (moeder van de meiden): "Het sporten op topniveau kost heel veel geld en dat kunnen wij niet alleen. Naast de vele trainingen, wedstrijden, school en huiswerk is er ook geen ruimte voor een bijbaan. Ook lopen de kosten heel erg op als je op topniveau presteert (EK, WK en Olympische Spelen)".

Via hun campagnes op talentboek kunnen jullie de meiden steunen en helpen op weg naar de top.
Helpen jullie mee?

Thalissa:
https://yvgtf.nl/talentboek/help-thalissa-naar-het-jeugd-ek-april-2024-in-portugal?fbclid=PAAaZvQo896G118pVAh8TjXTrYVk0AzXU2FdCqGKqQOcOTHsloGuPn8GXwO_U

Madelief:
https://yvgtf.nl/talentboek/help-mij-mee-naar-het-ek-2024?fbclid=PAAaalPy5lWG1nruji-b7Oa9Kme_Np6JQdYldtt_Q8