Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Naomi Wessels schaatst mooiste kür ter ere van Joan Haanappel en wint brons
yvgtf.nl | | Nieuws

Naomi Wessels schaatst mooiste kür ter ere van Joan Haanappel en wint brons


De Noord-Brabantse Naomi Wessels (15 jaar oud) haalde afgelopen weekend een bronzen medaille op de NK Kunstrijden in Tilburg. Wij spraken haar na afloop. 

"Op 24 en 25 februari was het NK/Challenge Cup in Tilburg. Ik ben maanden achtervolgd door pech en deze wedstrijd was mijn doel en motivatie. Het is gelukt met een korte voorbereiding en aangepaste sprongen, maar meedoen is belangrijker dan winnen. Eindelijk was het zover mijn tweede wedstrijd van het seizoen. Toch best spannend. Ben ik er wel klaar voor, het publiek en alle rijders. Helaas de eerste sprong was meteen een val wat veel punten heeft gekost maar ik ben voor deze korte kür toch nog 4e van Nederland geworden. Onderweg naar huis volgde een telefoontje of we met spoed terug wilde komen, er was slecht nieuws.... Joan Haanappel was overleden. Omdat ik ben opgenomen in het team van Joan Haanappel heeft ze veel voor mij betekend. Dit was voor mij echt schrikken en verdrietig nieuws. Eenmaal thuis had ik besloten, mijn lange kür is voor Joan en ik ga knokken voor een podiumplek.
Zondag ochtend moest ik als eerste starten van de inrij groep en uiteindelijk reed ik één van mijn beste kuren! Het was zo gaaf, het publiek klapte en juichte. Ik ben 2e van Nederland in de lange kür geworden en totaal 3e van Nederland! Dus die podiumplek is mooi gelukt!"

Ook een steentje bijdragen aan haar sportieve carrière? Dat kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/steun-naomi-wessels-naar-een-hoger-level

Aanstaande vrijdag is Naomi te gast bij onze mediapartner ALLsportsradio. Zij is onze Talent van de maand en live in de uitzending tussen 12-13u. Luister je mee?