Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Yvonne van Gennip Talent Fonds breekt records
yvgtf.nl | | Nieuws

Yvonne van Gennip Talent Fonds breekt records


Met trots presenteert het Yvonne van Gennip Talent Fonds het tweede kwartaalverslag van 2018. Dit kwartaal hebben we immers vele records mogen verbreken. Zo zijn we voorbij de mijlpaal van 1.000 talenten die gebruik maken van Talentboek. Ook zijn we de miljoen-euro-grens aan donaties voor Nederlands talent gepasseerd. Deze mijlpaal werd behaald op 27 juni, de dag dat het fonds aan 21 talenten een cheque mocht uitreiken tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Olympisch Stadion.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Nog nooit zijn er in een kwartaal zo veel donaties voor talenten ontvangen als in de laatste drie maanden. Per dag werd gemiddeld € 1.365,- gedoneerd, waarmee dit kwartaal totaal € 124.256,- is opgebracht door particulieren en bedrijven voor Nederlands toptalent. Een absoluut record sinds de start van Talentboek in 2014.

 Trots zijn we ook op:

  • Onze samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur, NOC*NSF en het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarmee we een speciale financiële voorziening hebben kunnen realiseren.
  • De toewijzing als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
  • Alle partners die ons werk mogelijk maken
  • De (sportieve) resultaten van onze talenten
  • En natuurlijk alle donateurs, groot en klein. Met meer dan 1.500 donateurs hebben we dit kwartaal weer een fantastische impuls mogen geven aan het verwezenlijken van dromen van jonge talenten opdat we allen van hun sportieve successen en hun maatschappelijke kracht mogen genieten.

Meer informatie over alle records, de partners en de verhalen van de talenten is te lezen in ons kwartaalverslag.

Veel leesplezier.

DOWNLOAD HET KWARTAALVERSLAG >