Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:De lat lag hoog
yvgtf.nl | | Nieuws

De lat lag hoog


Het vorige, tweede kwartaal had een recordopbrengst voor de talenten op Talentboek opgeleverd. Mede dankzij de directe uitkeringen van het Yvonne van Gennip Talent Fonds aan 21 gelukkige talenten, werd de miljoen-euro-grens voor Nederlands sporttalent doorbroken. Voor het derde kwartaal bracht dat een mooie uitdaging.

Met de opgehaalde € 96.933 hebben de talenten echter wederom een prachtige bijdrage opgehaald.

In dit kwartaal hebben 59 nieuwe talenten en teams zich geregistreerd op ons crowdfundingplatform. Talentboek bereikt daarmee nu 1.084 talenten en 32 teams. Maar liefst 1.662 donaties hebben zij de afgelopen drie maanden ontvangen met een gemiddelde van € 58,- per donatie. Hét bewijs voor onze stelling dat alle kleine beetjes helpen.

Nog mooier dan die cijfers zijn de prestaties van de talenten bij de diverse wedstrijden. In dit kwartaalverslag lezen we de bijzondere resultaten die (oud) Talentboekers Marieke Keijser, Lars Bottelier, Bas Takken, Serena Stel, Naomi Visser, Harrie Lavreysen, Stijn van der Meer en Onaisha Franka hebben behaald. Maar ook laten we ons inspireren door de crowdfundingcampagnes van Jordy Mol en Bo Bendsnyder die mede dankzij crowdfunding weer kan motorrijden op het allerhoogste niveau.

Onze dank gaat wederom uit naar onze partners en de vele donateurs die dit allemaal mogelijk maken. Speciale aandacht verdienen onze trouwe partners stichting Goede Doelen Nh1816, de VriendenLoterij, ABNAMRO, Aegon, Deloitte, Drukwerkdeal.nl, ING Bank, NOC*NSF, Team Sportservice en Telesport.

Veel leesplezier.

DOWNLOAD HET KWARTAALVERSLAG >