Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Zara Rozeboom richt haar ogen op het EK in Brest!
yvgtf.nl | | Nieuws

Zara Rozeboom richt haar ogen op het EK in Brest!


Zara Rozeboom kijkt terug op een succesvol seizoen en deelt vandaag, tussen 12-13u, haar verhaal met onze partner ALLSportsradio. De komende weken staat er nog een laatste wedstrijd op het programma. Dit is een hele belangrijke voor Zara, namelijk het EK in Brest, Frankrijk! 

"Mijn naam is Zara Rozeboom ik ben 17 jaar oud en mijn grootste passie is windsurfen. In de discipline IQFOIL vliegen we over het water met een snelheid rond de 45 km/h.

Afgelopen seizoen heb ik deelgenomen aan een aantal grote wedstrijden. De grootste wedstrijd was het World Sailing jeugd WK. Aan dit evenement mag maar 1 meisje en 1 jongen onder 19 van elk land deelnemen. De selectie wedstrijd was tijdens de eerste stop van het NK in Lelystad. Na het winnen van de selectie wedstrijd mocht ik voor Nederland uitkomen in Scheveningen op het World Sailing jeugd WK. Hier hebben Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe en PWA kampion Sara Wennekens vroeger ook aan deel mogen nemen.
Het was een super leuke ervaring om met de beste foilers over heel de wereld samen op het water tegen elkaar te kunnen strijden. Helaas zat de wind niet mee en hebben we maar 2 van de 5 dagen kunnen racen. Ik werd uiteindelijk 12e.

De selectie wedstrijd was de eerste stop van het NK hierna volgde er nog 2 stops de laatste stop was 3 weken gelden op het grevelingemeer. Dit was de alles bepalende wedstrijd wie uiteindelijk winnaar van het NK zou worden. Het was een spannend weekend met op zaterdag harde wind en goeie battles met mijn teamgenoot. Met een klein verschil in de eind uitslag mag ik zeggen dat ik winnaar van het Nederlands Kampioenschap foilen 2022 dames onder 20 ben.

Dit seizoen staat er nog één wedstrijd op het programma dit is het EK in Brest Frankrijk. Mijn doel is om hier de top 15 te halen. Dus wordt er hard getraind aankomende weken!"

Help jij Zara mee haar doelen te bereiken? Doneren kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/zara-rozeboom-17-op-weg-naar-het-senioren-wk-in-2024

Luister het interview terug via: