Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Zilver in Portugal voor Ciska Adema op de EK judo
yvgtf.nl | | Nieuws

Zilver in Portugal voor Ciska Adema op de EK judo


"Donderdag 22 Juni ben ik samen met mijn coach Wytze de Jong afgereisd naar Portugal (Lissabon) om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap judo. 
In de loop naar dit EK toe had ik mij goed kunnen voorbereiden. Mede dankzij de financiële steun van de Yvonne van Gennip Foundation en alle donaties via talentboek heb ik mee kunnen doen aan een belangrijk meetmoment in Bad Blankenburg waar ik brons heb gehaald. Ook kon ik mee doen aan een ECC in Teplice, waar ik wederom de derde prijs heb kunnen pakken.

Door een goede balans tussen hard trainen en rust was ik mentaal en fysiek in goede conditie en had veel zin om dit EK avontuur aan te gaan. Op het EK ben ik uitgekomen in de categorie -52kg, U18. Vanaf de eerste ronde voelde ik dat ik in `the flow` zat.  Hierdoor won ik achtereenvolgend van Trindade (Portugal), Bibe (Israel), Jesionek (Polen), en Veg (Hongarije).
Helaas was in de finale partij Poulange (Frankrijk) te sterk tijdens de newaza.

Mijn zilveren medaille heb ik verdiend met veel passie en strijd en ik kijk terug op een leerzame ervaring. Mijn dank gaat uit naar mijn trainer/coach Wytze de Jong, alle andere trainers, de JBN  en judomaatjes en mijn ouders. Zonder de steun en medewerking van hun was mij dit nooit gelukt.

Mijn doelen voor volgend judo seizoen zijn gemaakt en hiervoor zal ik strijden. Er hangt weer een groot financieel prijskaartje aan om mijn voorbereiding voor volgend judo seizoen te kunnen bekostigen. Doneren kan via mijn pagina op talentboek.
 
Groet Ciska Adema"