Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Zussen Thalissa en Madelief Wijkstra timmeren hard aan de weg
yvgtf.nl | | Nieuws

Zussen Thalissa en Madelief Wijkstra timmeren hard aan de weg


De zussen Thalissa en Madelief Wijkstra timmeren hard aan de weg. Ze hebben zich beide opnieuw gekwalificeerd voor het jeugd WK trampolinespringen 2023 wat dit jaar plaats vindt in Birmingham van 16 t/m 19 november.

Vorig jaar behaalde Thalissa individueel een zilveren medaille op de Wereld Kampioenschappen in Bulgarije. Iets wat binnen het Nederlandse team trampolinespringen bijna nog nooit is voorgekomen. Ook Nationale titels hebben beide zussen al meerdere keren op hun naam staan.

Dat ze talent hebben staat als een paal boven water. Beide zussen trainen hard om al hun dromen en doelen te bereiken. Thalissa traint zo'n 24 uur per week en Madelief ongeveer 14 uur.

Via het Yvonne van Gennip Talent Fonds doen zij crowdfunding acties om vooral de grote wedstrijden zoals EK'S en WK'S te kunnen betalen. Helaas is er vanuit de bond een minimale ondersteuning op financieel vlak. Een WK kost rond de 2500 euro. Toch blijft de bond heel belangrijk om verder te komen en doelen, zoals de Olympische spelen, te kunnen halen.

Om dit samen te kunnen beleven maakt het nog veel leuker. De kwalificaties voor het EK van volgend jaar april staan ook al op het programma. De steun via Talentboek is onmisbaar geworden om alles te kunnen bekostigen. Moeder van de zussen Wijkstra staat er ook alleen voor, wat het nog lastiger maakt. 

Toch mag niets hun talent in de weg staan. Ze zetten alles op alles om al hun dromen na te jagen.

Helpen jullie ook mee?

Doneren aan Madelief kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-mij-naar-het-jeugd-wk-2023 
Doneren aan Thalissa kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-thalissa-naar-het-jeugd-wk-2023