Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Succesvolle aftrap 'Missie 1 voor 100' tijdens stadsspelen Den Haag
yvgtf.nl | | Nieuws

Succesvolle aftrap 'Missie 1 voor 100' tijdens stadsspelen Den Haag


Tijdens de Stadsspelen Den Haag is het project ‘Missie 1 voor 100’ van het Yvonne van Gennip Talent Fonds van start gegaan. Met dit nieuwe programma geven sporttalenten kinderen een zetje richting sporten, bewegen en een gezonde levensstijl. “Het is een echte win-win situatie!”.
 
Sport en bewegen speelt een belangrijke rol in de samenleving, Het draagt bij aan een betere gezondheid, legt sociale verbindingen in buurten en wijken en sport is van opvoedkundige waarde. Succes in sport activeert, inspireert en verbindt. We staan met z’n allen te juichen als onze sporters voor goud gaan.

Kinderen bewegen te weinig
Toch beweegt bijna de helft (49,8 %) van de Nederlandse kinderen (4 tot 18 jaar) te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan daardoor achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe. Er zijn in Nederland veel sportvoorzieningen, maar vaak is er een zetje nodig om te gaan sporten.

“Bij het Talent Fonds helpen we ieder jaar bijna 200 sporttalenten bij het waarmaken van hun sportieve dromen”, vertelt Yvonne van Gennip. “Deze jonge sporters zijn ware ambassadeurs voor de sport en zeer geschikt om dat zetje te geven. Door de talenten daarvoor te belonen met een financiële bijdrage helpt het hen ook weer verder in hun kostbare sportcarrière. Het is een echte win-win situatie!

Met dit project sturen we onze talenten op missie. We dagen ze uit om in hun woonplaats of wijk tot wel 100 kinderen een sportief zetje te geven. Ze organiseren bijvoorbeeld samen met hun voormalige basisschool een sportles of training. Zo hopen we straks duizenden kinderen te bereiken en de negatieve trend van te weinig bewegen te doorbreken. En wie weet welke topsporters dat weer oplevert!”

Stadspelen Den Haag
Tijdens de Stadspelen Den Haag in het weekend van 23 en 24 september hebben de eerste talenten zich ingezet om kinderen met sport en bewegen kennis te laten maken. Freerunner Tangui van Schingen, beachvolleyballers Mees Sengers, Yannick Verberne en Kirsten Bröring en badmintonners kwamen in actie en mochten een cheque in ontvangst nemen. Den Haag Topsport is partner van het Yvonne van Gennip Talent Fonds en zeer actief in het ondersteunen van sporttalenten in hun stad.

Meer weten over Missie 1 voor 100?
Wil je meer weten over het programma ‘Missie 1 voor 100’? Neem dan contact op met Helen Lejeune via .

Foto's door: Valerie Kuypers