Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Belangrijke stap voor talentvolle sporters uit Overijssel
yvgtf.nl | | Nieuws

Belangrijke stap voor talentvolle sporters uit Overijssel


SportNetwerk Overijssel gaat samenwerken met Yvonne van Gennip Talenten Fonds
 
Tijdens de FBK-games die begin juni in Hengelo plaatsvonden, is de samenwerking tussen SportNetwerk Overijssel (SNO) en het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF) gelanceerd. In het FBK-stadion werd de samenwerking tussen SNO en het YVGTF officieel bekrachtigd met de ondertekening van een overeenkomst.

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds zet zich in voor kinderen en jongeren met een gesignaleerd talent. Het doel is om deze talenten financieel en inhoudelijke te ondersteunen en hen zo te helpen om zich optimaal te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

Talenten zijn een belangrijke inspiratiebron voor velen; tijdens de Olympische Spelen van de toekomst juicht iedereen straks voor deze sporters. De ambitie is dat Overijssel in 2025 een breed podium heeft voor talent. Elk Overijssels talent moet de kans krijgen om zich maximaal te ontwikkelen. Hierbij is er ook aandacht voor inclusief sporten en bewegen. De samenwerking met YVGTF levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Overijssel als sportprovincie.

Eén van de belangrijke tools van YVGTF is het Talentboek. Het Talentboek is hét podium waar talenten een gratis crowdfundingcampagne kunnen starten en zichzelf professioneel kunnen presenteren aan mogelijke donateurs. Normaliter komen alleen sporters met een status vanuit NOC*NSF in aanmerking voor het aanmaken van een crowdfundingscampagne op de landelijke pagina van het Yvonne van Gennip Talent Fonds, maar door de samenwerking tussen SNO en YVGTF krijgen alle talentvolle sporters tot en met 24 jaar de kans om zich te profileren en geld binnen te halen. Crowdfunden bij het YVGTF is gratis en 100% van de donaties gaat naar het talent.

N.B. Talentboek Overijssel bestaat al langer, maar er is nieuw leven in geblazen door een mooie en nieuwe samenwerking met Sport Netwerk Overijssel.