Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Dutch Girls Rugby groeit en bloeit
yvgtf.nl | | Nieuws

Dutch Girls Rugby groeit en bloeit


Dutch Girls Rugby groeit en bloeit en er staan weer mooie plannen op de agenda voor seizoen '23-'24. "Ook in het buitenland zijn we niet onopgemerkt gebleven en er worden contacten gelegd voor mooie rendez-vous en/of heel nieuwe tegenstanders.
 
Waar we een jaar geleden begonnen met alleen een prestatieteam voor meiden uitkomend in de hoogste competitie van Nederland en/of Academy speelsters, hebben we later ook de deuren geopend voor alle andere rugby minnende meiden van het land. Op die manier is Dutch Girls Rugby uitgegroeid tot een initiatief om rugbymeiden van 12 t/m 16 jaar aangehaakt te houden en extra uitdaging te geven. Door met elkaar te trainen en wedstrijden te spelen houden ze hun focus en passie levend voordat ze naar de dames kunnen. In de reguliere competitie spelen de meiden van deze leeftijd nog met en tegen met jongens, waarbij de fysieke verschillen steeds sterker aan het licht komen. Inmiddels staat de teller van meiden die aangehaakt zijn op 100!
 
Met ons eerste team willen we vooral een krachtmeting doen tegen hoog aangeschreven teams uit andere rugbylanden. Met name Frankrijk en Engeland, tevens echte rugbylanden. De andere teams willen we vooral veel internationale ervaring op laten doen en hun lol in rugby zien te behouden.
 
En daar kan jij op jouw manier aan bijdragen! Wist je dat 100% van je donatie daadwerkelijk naar de training & ontwikkeling van onze meiden gaat?
 
Investeer in de toekomst van onze Nederlandse rugbymeiden van 12 tot 16 jaar, en doneer dan vandaag nog op Talentboek."