Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Eerste Europees Goud ooit voor Thalissa
yvgtf.nl | | Nieuws

Eerste Europees Goud ooit voor Thalissa


Thalissa, de 15-jarige trampolinespringster uit Alkmaar, heeft geschiedenis geschreven door als eerste Nederlander ooit goud te winnen op het Europees Kampioenschap trampolinespringen voor junioren. Het kampioenschap, dat van 3 tot 7 april plaatsvond in Guimarães, Portugal, trok 62 deelnemers in de juniorencategorie. Thalissa bewees haar topvorm door vanaf de voorronde tot en met de finale consistent de beste prestaties neer te zetten.

Haar overwinning is des te indrukwekkender gezien de druk van haar favorietenrol en de hooggespannen verwachtingen. Thalissa sprak voor het toernooi al over haar kansen en het belang van focus en kalmte onder druk. "Ik wist dat ik kon winnen, maar alles moest op het moment zelf ook goed gaan. Ik probeerde rustig te blijven en goed te ademen," vertelde ze na haar overwinning. Haar strategie en mentale kracht leidden uiteindelijk tot succes: "Zo ontzettend gaaf dat het gewoon gelukt is."

Naast het individuele goud excelleerde Thalissa ook in het synchroon trampolinespringen. Samen met Lieke van Vierzen behaalde ze een verdienstelijke vijfde plaats in de synchroonfinale.

Ook andere Nederlandse deelnemers zetten sterke prestaties neer. Madelief, behaalde een persoonlijk record en eindigde individueel op de 45e plaats. In de synchrooncompetitie behaalde ze samen met Romana Schuring de 11e plek.

Ondanks deze succesvolle prestaties, blijven financiële uitdagingen bestaan voor deze atleten. Thalissa en haar teamgenoten krijgen geen financiële ondersteuning van de bond, wat hen dwingt om zelf naar sponsors en financiële steun te zoeken om hun sportcarrière voort te kunnen zetten. Dit benadrukt de moeilijke omstandigheden waaronder veel jonge sporttalenten moeten trainen en concurreren, zelfs op Europees topniveau.

Wil je Thalissa ondersteunen? Doneer dan hier op haar Crowdfunding Campagne