Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Talitha Sluman geselecteerd voor Wereld Kampioenschap Jeugd (WJK) schermen 2024
yvgtf.nl | | Nieuws

Talitha Sluman geselecteerd voor Wereld Kampioenschap Jeugd (WJK) schermen 2024


Alkmaar 10 maart 2024, De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) selecteerde 3 dames jeugdschermers voor de WJK 2024 in Riyadh (Saoedi-Arabië) van 10 t/m 20 april 2024.

Talitha Sluman is een van de vrouwelijke jeugdschermers die voor maar liefst 3 wedstrijden Nederland mag vertegenwoordigen.

Verleden jaar stond Talitha al op het jeugd WK 2023 in Plovdiv (Bulgarije). Ook deed Talitha dit jaar mee aan het EK 2024 in Napels (Italië) om zich te meten met de beste Europese TOP floret schermsters op cadetten niveau (U17) en Junioren niveau (U20). De florettisten van Team NL werden begeleid door Hoofdcoach Jeroen Divendal en coach Daniel Nivard.

Talitha haar beste prestatie was dit jaar op 4 februari 2024 door als allereerste Nederlandse ooit goud te winnen op het prestigieuze internationale marathontoernooi CEP floretschermen in Parijs. In de categorie cadetten (onder 17 jaar) wist ze al haar 21 partijen te winnen. Talitha kreeg niet alleen een laptop en een gouden medaille, maar ook een prachtige grote beker van bijna een halve meter hoog én voor haar klonk voor het eerst ooit op dit toernooi het Wilhelmus. "Een zeer bijzonder kippenvel moment."

Nu mag ze op het WJK 2024 in Riyadh (Saoedi-Arabië) voor Nederland uitkomen in het NL Floret Team bij de cadetten individueel U17, bij de junioren individueel U20 en in het junioren team. Nu gaat team NL coach Pascal Kenter en bondscoach Andrea Borella mee.

Talitha Sluman wordt getraind door hoofdtrainer van NL Jeroen Divendal bij scherm vereniging HollandSchermen in Alkmaar (de Meent) en bij de nationale selectie in Amsterdam. Mede door de ondersteuning vanuit het Regionaal Talenten Centrum, RTC programma, van Alkmaar gaan er vanuit HollandSchermen al jaren een of meer schermers naar het EJK en WJK.

Het sporten kost Talitha dit seizoen nu extra veel geld doordat ze bijvoorbeeld op een toernooi nu 2 keer zolang moet verblijven voor zowel de cadetten en de Junioren wedstrijden. Via de campagnes op Talentboek kunnen jullie Talitha steunen en helpen op weg naar het WJK.

Draag een steentje bij: https://yvgtf.nl/talentboek/help-talitha-sluman-naar-de-ejk-2024-en-wjk-2024