Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Kanovaarders Konijn en Vorsselman schrijven historie met plaatsing voor Spelen
yvgtf.nl | | Nieuws

Kanovaarders Konijn en Vorsselman schrijven historie met plaatsing voor Spelen


Geweldig nieuws voor de Nederlandse sport! Selma Konijn en Ruth Vorsselman bewijzen dat doorzettingsvermogen en harde training tot ongelooflijke prestaties kunnen leiden. Hun kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs is niet alleen een persoonlijke overwinning maar ook een historisch moment voor de Nederlandse kanosport.

De terugkeer van een Nederlands duo in de 500 meter K2-klasse op de Olympische Spelen na meer dan dertig jaar onderstreept de groei en ontwikkeling van kanovaren in Nederland. Het feit dat Selma Konijn zich ook individueel heeft gekwalificeerd voor de K1-klasse, onderstreept haar uitzonderlijke talent en veelzijdigheid als atleet.

De ondersteuning van het publiek via crowdfunding en het Yvonne van Gennip Talent Fonds benadrukt hoe belangrijk gemeenschappelijke steun is voor atleten in minder commerciële sporten. Dit soort steun maakt het mogelijk voor talenten zoals Selma en Ruth om hun dromen na te streven en op het hoogste niveau te concurreren.

Met de Spelen in het vooruitzicht zullen Selma en Ruth ongetwijfeld hard blijven werken om hun prestaties nog verder te verbeteren. Hun deelname in Parijs zal niet alleen een test van hun vaardigheden zijn, maar ook een inspiratiebron voor toekomstige generaties kanovaarders in Nederland.

Nogmaals gefeliciteerd, Selma en Ruth! Heel Nederland zal jullie prestaties met trots volgen in Parijs. Veel succes met de voorbereidingen!