Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Financiële bijdrage voor 40 jonge sporters
yvgtf.nl | | Nieuws

Financiële bijdrage voor 40 jonge sporters


Op het hoofdkantoor van de VriendenLoterij in Amsterdam hebben 40 talenten uit verschillende takken van sport een bijdrage ontvangen uit het Yvonne van Gennip Talent Fonds, dat hiervoor €29.250 beschikbaar heeft gesteld.

Het is de derde keer dat het fonds tot uitbetalingen is overgegaan. Initiatiefneemster Yvonne van Gennip: “Het is nu ruim twee jaar geleden dat het fonds is opgericht en het is gaaf om te zien dat we zoveel talenten hebben kunnen helpen. We hebben nu een ANBI-status, zijn vaste beneficiënt van de VriendenLoterij en we werken samen met Jeugdfonds Sport en Cultuur, NOC*NSF en het Ministerie van SZW. We beginnen echt een mooi fundament te bouwen om in de toekomst nog meer sporttalent de kans te geven alles uit hun sportieve carrière te halen!”

De motivatie voor de voormalig olympisch kampioene om sporttalent te ondersteunen is ontstaan doordat ze een scheefgroei constateerde in de financiering van topsport. “De topsport in Nederland zit financieel vreemd in elkaar. Voor talenten in sommige sporten is er helemaal geen geld en voor andere sporten een beetje. Ook moet je eigenlijk al heel goed zijn om voor financiële steun in aanmerking te komen. En dan is het nog steeds geen vetpot.”

Van Gennip: “Dit fonds probeert te voorkomen dat ambitieuze talenten om de verkeerde reden moeten afhaken en daarom ben ik blij dat we jonge sporters op deze manier een duwtje in de goede richting kunnen geven.”

Het crowdfunding platform Talentboek.nl, onderdeel van het Yvonne van Gennip Talent Fonds, heeft inmiddels ruim €1.250.000 binnen gehaald voor sportief talent. Aan Talentboek.nl meer dan 1100 jonge sporters met een gesignaleerd talent verbonden. Via crowdfunding trachten zij hun carrière te financieren.

De 29.250 euro van het Yvonne van Gennip Talent Fonds werd onder de volgende 40 talenten verdeeld:

Robin van Wezel (karate), Nick Onrust (BMX), Iris Schrier (trampoline springen), Hiba Maghnouj (taekwondo), Daniella Boas (ritmisch gymnastiek), Paulien Snijder (judo), Melle Gerrits (BMX), Mara Cotterink (atletiek), Floor Kuster (tennis), Cheyenne Stoffer (ritmisch gymnastiek), Eline Jansen (schaatsen), Liza Tran (volleybal), Wissal el Boudakhani (karate), Remo Schrier (trampoline springen), Thijs Besselink (BMX), Eline Westhuis (trampoline springen), Nordinjo Toonen (karate), Yarrik Peeters (rugby), Amadatus Admiraal (tennis), Fahd Zaouia (taekwondo), Gino van Wijk (atletiek), Linden van Bemmel (kunstschaatsen), Mustafa Akraa (boksen), Suliaman Sesay (taekwondo), Jordy Mol (trampoline springen), Andy Buijk (badminton), Damian de Bruin (baanwielrennen), Caya Scheepens (kunstschaatsen), Adil Belkadi (taekwondo), Lynn Snel (karate), Machteld van Foreest (schaken), Nada el Attar (karate), Daan Moes (judo), Kim Kalee (baanwielrennen), Beaudine Kriele (bowlen), Enzeli de Ruiter (karate), Daniël de Vos (honkbal), Yorick van Deutekom (bowlen), Romee Pol (trampoline springen), Brian Wassink (badminton)

Tags: VriendenLoterij, Yvonne van Gennip, Talent Fonds, Uitreiking cheques