Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Finn is de kersverse Nederlands Kampioen K1
yvgtf.nl | | Nieuws

Finn is de kersverse Nederlands Kampioen K1


Finn de Jong is de kersverse Nederlands Kampioen K1 met Active Clinch. Vandaag is hij te gast bij onze partner ALLSportsRadio tussen 12-13u. Wij spraken hem voorafgaand aan zijn interview op de radio en hij deelde zijn verhaal over het NK. 

"Ik ben Finn de Jong, 13 jaar oud en zit sinds mijn zevende op kickboksen bij Eagle Gym in Capelle aan den Ijssel. Dit jaar ben ik ook weer door de M.O.N geselecteerd voor het Nederlands Muaythai team. Ik vecht dus K1 en Muaythai. Mijn grootste droom is om een contract te krijgen bij Glory of One Championship.

Afgelopen zaterdag mocht ik op Enfusion staan en strijden om de Nederlandse titel. Dit vond ik een hele eer want Enfusion is een van de grootste kickboksorganisaties ter wereld. Ik ben eigenlijk altijd klaar om te vechten. Ik train namelijk minimaal 4 keer per week en voor zo'n belangrijke wedstrijd neem ik ook vaak nog even een PT extra zodat we alles goed door kunnen spreken.

Vrijdag was de weging en de staredown. Ik was iets te licht, maar dat wist ik van te voren en ik zag dat mijn tegenstander wel wat langer was. Je moet altijd in jezelf geloven.
Zaterdag was de dag van het gevecht. Ik was gelukkig niet zo zenuwachtig en luisterde goed naar mijn hoek. Hierdoor ging de wedstrijd goed. Ook in de clinch wist ik mij goed te redden ondanks dat mijn tegenstander langer was, dit komt omdat ik ook Muaythai doe. Mede hierdoor wist ik mijn partij overtuigend te winnen en ben ik nu Nederlands kampioen!

Eerder dit jaar ben ik al Belgisch kampioen Muaythai geworden en heb ik een bronzen medaille gepakt op de IFMA European Championships.

In september mag ik Nederland weer vertegenwoordigen op de IFMA Youth World Championships in Turkije. Hier wil ik ook voor goud gaan.
Helaas is Nederland een van de weinige landen waar deelname niet vergoed wordt. Dus naast een hoop tijd kost deze sport ook een hoop geld. Mocht u een bedrijf hebben en met uw logo op mijn shirt willen, er zijn nog een paar plekjes over :). En ik maak natuurlijk gebruik van de crowdfundingsactie via het YVGTF. Zij hebben mij al gesteund, nogmaals heel erg bedankt.

Jullie kunnen mij volgen via mijn Instagram: finn_the_bull."

Ook een steentje bijdragen aan zijn gouden dromen? Dat kan via zijn crowdfundcampagne: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-finn-de-jong-naar-het-wk-muaythai-in-turkije

Foto's door: Enfusion/ Broxks- fotografie

Luister het interview van ALLSportsRadio terug via: