Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Nathan van Eekelen droomt ervan om profwielrenner te worden
yvgtf.nl | | Nieuws

Nathan van Eekelen droomt ervan om profwielrenner te worden


Nathan van Eekelen is 17 jaar en wielrenner. Iedere maand hebben wij een 'Talent van de maand' bij onze partner ALLSportsRadio op de radio. Nathan verteld meer over zijn passie en dromen in zijn sport. Wij spraken hem voorafgaand aan het interview. 

"Mijn naam is Nathan, 17 jaar en kom uit Amsterdam. Ik zit vanaf mijn 12e op wielrennen en sindsdien is het mijn droom om profrenner te worden. De afgelopen 2 jaar rijd ik wedstrijden op het hoogste niveau van mijn leeftijdcategorie. Zo ben ik vorig jaar oktober met een team van 4 Nederlands Kampioen geworden in de ploegentijdrit onder 19 jaar. Ik wil nog veel meer leren en bereiken in de komende jaren. Zo zijn mijn doelen voor dit jaar het behalen van een top 5 plek op het nk tijdrijden. Ik vind tijdrijden de mooiste discipline die er is in het wielrennen. Je bent helemaal op jezelf aangewezen en jij moet er voor zorgen dat je hard rijd. Ik ben vorig jaar 12e geworden op het NK tijdrijden en ik ben al de hele winter super hard bezig om nog beter te worden. Verder wil ik komend jaar eindelijk laten zien aan de buitenwereld hoe sterk ik ben in koers. Dit door minimaal een 1.14 koers te winnen. Dit is het een na hoogste niveau die er is in het wielrennen in mijn leeftijdscategorie. Hier rijden de sterkste renners van over heel Europa. Ook ik wil mijn leercurve doorzetten in de grote internationale koersen. Op deze manier hoop ik aan het eind van het wielerseizoen gescout te zijn door een goede opleidingsploeg, waar ik me dan de volgende jaren verder kan ontwikkelen tot echte prof."

Ook een steentje bijdragen aan zijn droom? Dat kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-nathan-aan-een-nieuwe-wedstrijdfiets

Luister zijn interview terug via: