Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Jaarverslag 2019
yvgtf.nl | | Nieuws

Jaarverslag 2019


Na het fantastische resultaat van 2018 lag de lat voor 2019 hoog. Kunnen we weer zo veel talenten helpen? Kunnen we het recordgedrag van € 347.000,- opgehaald met ons crowdfundingplatform Talentboek in 2019 evenaren? Gaan we de anderhalf miljoengrens over? Mooie uitdagingen waar het team van het Yvonne van Gennip Talent Fonds bij de start van het nieuwe jaar voor stond. Het jaarverslag 2019 geeft het antwoord.

Inmiddels kan ik aangeven dat we daar weer uitstekend in geslaagd zijn. Als directeur, bestuurder, naamgever en initiatiefnemer van het Yvonne van Gennip Talent Fonds ben ik dan ook bijzonder trots op dit team van bestuurders, medewerkers, de raad van toezicht, de toetsingscommissie en de vele partners die het werk voor ons mogelijk maken. Tezamen hebben we in 2019 € 29.500,- uitgekeerd aan 40 talenten die een aanvraag bij het fonds hadden ingediend en € 101.950,- beschikbaar gesteld aan 42 talenten die opgroeien in armoedegezinnen.

Met Talentboek hebben de talenten daarnaast nog eens € 337.934 opgehaald. Net na het verstrijken van het jaar, op 2 januari 2020, passeerde we daarmee op ons platform de anderhalf-miljoen-euro-grens als totaal gedoneerd bedrag aan Nederlands sporttalent. Deze donaties komen van particulieren, bedrijven, gemeenten en fondsen. Het behoeft geen betoog dat juist dit platform bijdraagt aan betrokkenheid van de samenleving (de “crowd”) bij talentontwikkeling. Hoe geweldig is het als een talent, waar je aan hebt gedoneerd, later met een gouden plak op het podium staat?

Om dat feestje alvast een beetje vooruit te vieren organiseerde het fonds in 2019 haar eerste fondsenwervende evenement. Tijdens het Feest voor Talent in het AZ stadion kwamen talenten, (oud)topsporters, bedrijven en sportprominenten bijeen om deel te nemen aan een sportquiz, veiling en een diner waarin de talenten en helden aan tafel zaten bij de geïnteresseerde bedrijven.

Zo heeft het Feest voor Talent niet alleen een prachtig bedrag opgebracht voor het fonds, maar ook voor bewustwording gezorgd dat de talenten geen geplaveide wegen betreden. Alleen met bloed, zweet, tranen en geld kunnen ze zorgen voor die mooie prestaties die ons inspireren en waar wij als land massaal van kunnen genieten.

Meer informatie over dit feest, over onze organisatie, de resultaten in 2019 en achtergronden van de talenten vinden jullie in dit jaarverslag. We danken onze trouwe partners en de duizenden donateurs die de sport en talentontwikkeling zo’n warm hart toedragen.

Veel dank voor jullie bijdragen.

 

Yvonne van Gennip