Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Yvonne lanceert Talentboek Overijssel
yvgtf.nl | | Nieuws

Yvonne lanceert Talentboek Overijssel


Het Yvonne van Gennip Talent Fonds en Topsport Overijssel hebben de handen ineen geslagen. Samen hebben ze een crowdfundingplatform ontwikkeld speciaal voor Overijsselse talenten. Op Talentboek Overijssel kunnen de talentvolle sporters en teams uit deze provincie zich professioneel presenteren en zo in contact komen met donateurs en sponsoren.

De drievoudig olympische gouden medaillewinnares Yvonne van Gennip maakt zich hard voor de talenten en helpt ze op weg om te voorkomen dat ze om financiële redenen moeten afhaken. Yvonne: “Als jong schaatstalent was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik me geen zorgen hoefde te maken over de financiering van mijn topsportcarrière. Daardoor kon ik me zorgeloos richten op mijn trainingen en steeds beter worden. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mijn drive is om het voor ieder kind met talent mogelijk te maken om zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht de financiële situatie.” 

Die drive benut Yvonne bij haar Yvonne van Gennip Talent Fonds. Het fonds werft gelden voor de talenten en faciliteert ze met het crowdfundingplatform Talentboek. Om de talenten te bereiken en helpen werkt het fonds samen met regionale partners zoals Topsport Overijssel. “Met Topsport Overijssel hebben wij een fantastische partner gevonden om nog meer voor de talenten en de sportminnende bedrijven uit Overijssel te kunnen betekenen”, aldus Yvonne. “Samen hebben we Talentboek Overijssel ontwikkeld, een crowdfundingplatform waarop talentvolle sporters en teams uit Overijssel zich professioneel kunnen presenteren en zo in contact kunnen komen met donateurs die willen bijdragen aan hun sportcarrière en sponsoren die zich willen verbinden aan de toekomstige toppers.”

Volgens de Overijsselse talentenregisseurs Arno de Swart en Marc de Haan kan het platform nog veel meer voor de Overijsselse talenten betekenen. “Talentboek Overijssel stimuleert zelfredzaamheid onder de talenten. De talenten maken een plan waarin hun financiële behoeften inzichtelijk worden en moeten nadenken over tegenprestaties voor hun sponsors en donateurs. Zo starten ze met ondernemen, leren ze zichzelf te vermarkten en bouwen ze een eerste fanbase op”, aldus Arno, de talentregisseur voor de regio IJsselland. Om talenten hiermee op gang te helpen organiseert Topsport Overijssel samen met het fonds van Yvonne workshops over crowdfunding en interesseert ze bedrijven en potentiele sponsoren om te investeren in Overijssels talent.

Marc de Haan, talentregisseur Twente maakt het direct beeldend: “Hoe geweldig is het als een Overijssels talent, mede door jouw bijdrage de volgende stap kan maken richting de top?"

Bezoek TALENTBOEK OVERIJSSEL voor meer informatie over de talenten, de criteria en alle samenwerkende partijen.

Met Topsport Overijssel hebben wij een fantastische partner gevonden om nog meer voor de talenten en de sportminnende bedrijven uit Overijssel te kunnen betekenen

 

Tags: Yvonne van Gennip, Yvonne van Gennip Talent Fonds, Talentboek, Overijssel, Topsport Overijssel