Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Jade Omerkoylu kwalificeert zich voor Europacups
yvgtf.nl | | Nieuws

Jade Omerkoylu kwalificeert zich voor Europacups


Jade Omerkoylu kwalificeert zich voor Europacups met judo 

Wij spraken Jade na haar NK eind februari. Zij vertelde ons het volgende: "Afgelopen januari ben ik overgegaan naar een nieuwe leeftijdsklasse en daarbij ook een nieuwe gewichtsklasse. Ik had me er een beetje bij neergelegd dat het aankomende jaar een ontwikkeljaar zou worden. Eind februari was het NK onder de 21 jaar en ben daar vol vertrouwen en relaxt ingegaan. Er was niets te verliezen en de wedstrijden gingen goed!

De eerste wedstrijd won ik binnen 30 sec op een ippon. Mijn 2e wedstrijd duurde iets langer, maar wist ik na een paar minuten met een mooie ippon te winnen. Hierdoor kwam ik in de finale te staan! Ik wist dat m’n tegenstandster een goede judoka is en dat ik er vol in moest. Het ging goed, ben niet in 10 seconden de mat afgegooid. De partij verloren, maar wel tweede van Nederland geworden hierdoor! Uiteindelijk ben ik erg tevreden met mijn zilveren medaille en kan ik me door gaan ontwikkelen in mijn nieuwe gewichtsklasse.

Gisteren kreeg ik een telefoontje van m’n coach Jennifer Kuijpers. Ik ben geselecteerd voor keuze Europacups! Aankomend half jaar mag ik dus uitkomen voor m’n club Top Judo Nijmegen in Europa. Het is nu nog even wachten op welke keuze ECC’s ik toegewezen krijg. Ik heb er ontzettend veel zin in en ik kijk er naar uit om tegen de top van Europa te mogen judoën."

Wij zijn super trots op de mooie ontwikkelingen en resultaten van Jade! Ook je verhaal delen? Mail ons dat via  en deel een verslag met een (rechtenvrije) foto.