Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Jonge topsporters bij NOS Stories
yvgtf.nl | | Nieuws

Jonge topsporters bij NOS Stories


NOS Stories sprak met jonge topsporters over de gevolgen van de coronacrisis, maar ook over hun dromen en de financiering daarvan.
Stel je voor: je bent je hele leven al aan het trainen om uiteindelijk op dat ene belangrijke sporttoernooi te kunnen staan. En toen kwam corona. NOS Stories sprak met jonge topsporters over hoe deze tijd invloed heeft op hun sportdroom. Zo werd het eerste internationale toernooi voor aangepast badmintonner Sophie van den Broek afgeblazen en kon baanwielrenner Tony Boon niet schitteren op het EK en WK.

Tony Boon (18) is baanwielrenner. Zijn resultaten waren veelbelovend. "Dit seizoen was helemaal top voor mij. Ik won alles waar ik startte. Tot corona dan." Tony kreeg al snel te horen dat de ene na de andere wedstrijd niet meer doorging. En ook het EK en WK werden afgeblazen. "Dat is heel erg balen voor mij, want ik maakte een goede kans dit jaar."

Dit is zijn laatste jaar bij de junioren. Vanaf volgend jaar moet hij met de grote namen meedoen. "Dan heb ik meteen heel veel minder kans om te winnen. Gelukkig is mijn sportbond aan het bekijken of ze de juniorencategorie niet een jaartje kunnen opschuiven. Dan kan ik nog een jaartje meedoen en laten zien wat ik kan."

Sophie (18) speelt sinds drie jaar aangepast badminton op hoog niveau. "Ik had een gesprek met Topbadminton, zij waren in gesprek met NOC*NSF om te kijken of ze een paralympisch traject willen starten. En ik zou daar dan aan mee kunnen doen." In maart zou ze haar eerste internationale paralympisch toernooi gaan spelen, maar twee dagen ervoor werd het afgeblazen.

In de reportage op NOS Stories is ook aandacht voor de financiële voorziening die het Yvonne van Gennip Talent Fonds samen met het Jeugd Fonds Sport en Cultuur en  NOC*NSF heeft opgezet voor talentvolle sporters die opgroeien op of onder het sociaal minimum.

Lees het artikel op NOS Stories.