Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Kyvan Rietkerk droomt van Grandslams
yvgtf.nl | | Nieuws

Kyvan Rietkerk droomt van Grandslams


Kyvan droomt van het spelen van Grandslam. Onze partner ALLsportsradio sprak met Kyvan en hij deelde ook zijn verhaal met ons.

"Ik ben Kyvan Rietkerk en mijn sport is tennis. Ik ben helemaal gek van dat spelletje en droom net als elke tennisser van het spelen van Grandslams. Ik heb daar alles maar ook alles voor over! Op de baan ben ik een aanvallende tennisser, die het leuk vindt om gave punten te scoren. Ik train al lange tijd bij Pure Tennis in Noordwijkerhout met mijn hoofdcoach/ privetrainer Jeroen Joling. Mijn fysieke trainingen doe ik al een aantal jaar bij Hans Kroon House of Champions. 

Daarnaast train ik ook 3 dagen in het Nationaal trainingscentrum in Amstelveen onder leiding van de KNLTB Coaches. Ik zit al een aantal jaren in de Nationale Selectie van de KNLTB. 
Mijn team is het belangrijkste in mijn ontwikkeling als tennisspeler en als persoon en ik leer elke dag veel van hun.

Enkele mooie Nationale resultaten waar ik heel trots op ben, zijn: 
Nederlands kampioen U12 single 2017
Nederlands kampioen U12 dubbel 2017
Runner up U14 single 2019
Nederlands kampioen U14 dubbel 2019
Nederlands kampioen U16 single outdoor 2020
Nederlands kampioen U16 dubbel outdoor 2020
Nederlands kampioen U16 single indoor 2021
Nederlands kampioen U16 dubbel indoor 2021

Ook heb ik mooie internationale ervaringen opgedaan door het spelen voor Nederland in de Summer Cups, Winter Cups en deelname aan de Europese Jeugd Kampioenschappen. Daarnaast heb ik vele mooie resultaten en titels in de Tenniseurope en ITF U18 toernooien behaald. Hierdoor ben ik in 2021 op de wereldranglijst t/m 18 jaar van plek 1731 naar plek 356 gestegen. 

In 2022 heb ik mijn stijgende lijn voort kunnen zetten en heb ik mijn hoogste positie tot nu toe plek 155 ITF van de wereld gehaald. Mijn belangrijkste doelen voor het jaar 2022 zijn mij nog verder te ontwikkelen op verschillende vlakken om zo nog sterker te worden en verder te stijgen naar top 100 om zo de hoofdschema's van de Junior Grandslams (U18) te halen. 

Naast het vele trainen, horen ook veel wedstrijden gaan spelen in verschillende toernooien Nationaal en Internationaal en Competities. Ook dit jaat speel ik weer competitie op zaterdag bij T.V. Boekhorst (Topklasse) en op zondags in België bij Forest Hills.

Tennis is mijn lust en mijn leven, maar school is ook belangrijk. Ik zit in 5 havo op het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Ik doe dit jaar gespreid examen, wat betekend dat ik 5 Havo kan verdelen over 2 jaar zodat ik topsport met school goed kan blijven combineren. Dat is erg fijn want met 5 dagen per week trainen en in het weekend wedstrijden en ook nog school en huiswerk blijft er niet veel vrije tijd over. 

Met veel tennisgroeten,

Kyvan Rietkerk"

Luister naar Kyvan zijn verhaal via: