Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Lara van Ruijven Memorial
yvgtf.nl | | Nieuws

Lara van Ruijven Memorial


Op 29 september en 1 oktober wordt op schaatscentrum de Uithof in Den Haag een internationale shorttrack wedstrijd gehouden ter nagedachtenis aan de Naaldwijkse Lara van Ruijven. Zij overleed in 2020 tijdens een trainingskamp met de nationale shorttrack selectie plots in Frankrijk, terwijl zij op dat moment de wereldkampioen op de 500 meter was.

De twee dagen wordt er geschaatst op diverse afstanden door meer dan 100 deelnemers uit binnen en buitenland en voor alle leeftijdscategorieën. De wedstrijd is gratis te bezoeken op zaterdag van 9.30 uur tot 16.30 uur en zondag van 8.00 uur tot 16.00 uur. Dit is een mooie gelegenheid om een shorttrack wedstrijd te bekijken.

De shorttrack sport is na de grote internationale en olympische successen een steeds groter wordende tak van de schaatssport. Door de vereiste beschermende kleding is het zeker niet meer een goedkope sport. Om deelnemers uit diverse landen zich te laten meten met leeftijdgenoten is deze wedstrijd in het leven geroepen. Door een wedstrijd als deze zijn in iedere geval de reiskosten voor deelnemers en familie uit Nederland lager, dan bij een wedstrijd in het buitenland. Helaas zijn bij shorttrack de uren ijs en kosten voor de wedstrijdorganisatie erg hoog. Daarom is elke steun welkom om dit mogelijk te maken.

Wil je iets betekenen voor het evenement? Mail dan naar