Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Para- karateka Elise Reedijk wil schitteren op WK
yvgtf.nl | | Nieuws

Para- karateka Elise Reedijk wil schitteren op WK


Maak kennis met Elise Reedijk, een inspirerende jonge vrouw van 18 jaar, met een verstandelijke beperking uit Den Haag, met een passie voor para-karate. Binnenkort mag zij Nederland vertegenwoordigen op de Wereld Kampioenschappen Para Karate! Haar droom? Deelnamen aan de Paralympische Spelen!
 
Elise maakte kennis met para-karate toen zij met de andere kinderen van haar begeleidingsgroep als dag activiteit bij de Budoschool kwam en daar karate deed. Elise bleek talent te hebben en dat werd al snel gezien door haar trainers Madelon en Alex Janssen. Al gauw werd Elise lid bij Budoschool Kai Sei in Zoetermeer en in de laatste 6 jaar is Elise steeds meer gaan trainen. Was het is het begin nog 4 uur per week is dat inmiddels opgelopen tot 16 uur per week. En dit werp vruchten af!
 
Elise werkt en traint bij Budoschool Kai Sei in Zoetermeer en verzorgt daar o.a., onder toezicht en begeleiding van haar leraar Alex Janssen, karate lessen. Dit doet zij met veel passie en plezier.
 
Met vastberadenheid en doorzettingsvermogen heeft Elise geschiedenis geschreven, door Nederland te vertegenwoordigen en een historische bronzen medaille te winnen, tijdens de Europese Kampioenschappen Para-Karate in Guadalajara Spanje!
 
Nu staat Elise voor een nog grotere uitdaging: de Wereld Kampioenschappen Para-Karate in Budapest. Een kans om Nederland opnieuw te vertegenwoordigen en haar talent te laten schitteren op het wereldtoneel. Echter, om deze droom te verwezenlijken, heeft Elise uw hulp nodig! De kosten voor haar trainingen, reizen en toernooien dit jaar bedragen in totaal € 12.000. Dat is een aanzienlijk bedrag, wat Elise niet eens met haar jaarsalaris kan opbrengen.
 
Het para-karate staat nog in de kinderschoenen maar er worden mede door Madelon en Alex Janssen en de Karate-Do Bond Nederland stappen gemaakt het zo goed mogelijk op te starten. Helaas krijgt Elise (nog) geen sport status van de NOCNSF, dit maakt het krijgen van financiële steun behoorlijk lastig. Wel is er, gelukkig,  de steun door middel van het Yvonne van Gennip Talentboek. Elise heeft een verstandelijke beperking, is net gaan werken en verdient op bijstand niveau. De kosten zijn hoog, Elise doet niets liever dan trots Nederland vertegenwoordigen op toernooien en dat doet ze zeker niet onverdienstelijk. Om aan de grote toernooien mee te doen heeft zij een coach nodig en een personal assistent, ook deze kosten zijn voor haar rekening!
 
"Mijn droom was mee te doen aan het Europees Kampioenschap dat is gelukt, nu mag ik Nederland vertegenwoordigen op het Wereld Kampioenschap en ooit hoop ik mee te doen aan de Paralympics!"

U kunt het verschil maken voor Elise.
 
𝗪𝗶𝗹 𝗷𝗲 𝗘𝗹𝗶𝘀𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗽𝗲𝗻 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗼𝗲𝗹 𝘁𝗲 𝗯𝗲𝗿𝗲𝗶𝗸𝗲𝗻? Doneer dan via Talentboek Den Haag.