Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Merijn de Haan zet meer dan 200 kinderen in beweging
yvgtf.nl | | Missie 1 voor 100

Merijn de Haan zet meer dan 200 kinderen in beweging


Merijn de Haan (17 jaar) uit Spijk heeft afgelopen maand meer dan 200 kinderen in beweging gebracht. Zijn missie? Nieuwe leden voor het wielrennen werven en kinderen enthousiasmeren voor zijn sport! Daarnaast kinderen meer zelfvertrouwen geven door te laten zien dat ze meer kunnen dan ze daadwerkelijk denken. We spraken hem na afloop van deze inspirerende fietslessen. Vandaag deelt hij tussen 12-13u live zijn verhaal bij onze partner ALLsportsradio. Luister ook mee! 

"Mijn naam is Merijn de Haan, 17 jaar en ik woon met mijn ouders en zus in Spijk! In bijna het uiterste puntje van Groningen. Ja, het deel waar we schudden op onze huisvesting en waar de Eemshaven mijn achtertuin is. Een dorpje van ongeveer 1250 inwoners met her en der een amateur fietser, maar het dorp en de omgeving leeft hier voor het voetbal.
 
Mede daarom ben ik aangesloten bij de Yvonne van Gennip Talent Fonds in de hoop, via de crowdfunding, bedrijven aan mij te koppelen die mogelijk geld willen doneren voor mijn droom. Naar mijn mening leeft het wielrennen hier niet in het Noorden en dat maakt het voor mij, als enige 1e jaars junior, erg moeilijk om sponsoren te werven. Ik heb al veel bedrijven benaderd, maar ze geven aan geen individuele sporter te sponsoren of ze reageren niet op mijn vraag. En als extra moeilijkheidsgraad, omdat ik de enige in mijn omgeving ben, doe ik heel veel alleen. Ik hoop via Talentboek donateurs te kunnen werven en zo mijn netwerk uit te breiden. Een mooie basis te creëren voor mijn toekomst. Misschien wel als prof! 
 
Het wielrennen stroomt door mijn aderen en alles draait en leeft voor de sport. Mijn doel is dan ook heel duidelijk: Ik wil alles op alles zetten om zo hoog mogelijk in de sport te eindigen, namelijk: prof te worden! Als Bauke Mollema het kan, dan moet ik het ook kunnen toch?!
 
Aan mijn doorzettingsvermogen, inzet en discipline ligt het niet. Als ik de mensen langs de kant mag geloven (die kaas gegeten hebben van het wielrennen), heb ik het in me om hoge sprongen te kunnen maken. De wedstrijdsport wielrennen is er in de afgelopen jaren niet goedkoper op geworden en wil je groeien, dan heb je wel de financiën nodig!
 
Ik heb op 25 en 26 maart voor de missie 1 voor 100 van de YvG een fietsclinic gegeven op mijn oude basisschool. Twee dagen genieten, want wat was het leuk.
Op de maandag was de clinic voor de kinderen van groep 1 t/m 6. Zij kwamen op hun eigen fiets en op het parkeerterrein voor de school hadden we een klein parcours uitgezet. Van slalommen, een high five geven, een paar rondjes koersen, tot de slakkenrace. Ieder kind deed vol overgave overal aan mee.
 
Op dinsdag kwamen de racefietsen uit de bus van Ready 2 race voor de groepen 7&8 van mijn oude basisschool en mijn stage klassen.
De één stond te springen om op de racefiets te stappen en de ander vond het enorm spannend. Uiteindelijk zijn ze allemaal de op die fiets met 'krom stuur en dunne bandjes' gestapt. Ze hebben ook verschillende oefeningen gedaan. Waar de één heel onzeker rond fietste, zag je ook dat er jongens en meiden waren die de fiets gelijk super onder controle hadden.
 
Wie weet rollen er nieuwe leden uit, dan is mijn missie echt helemaal geslaagd!
 
Het doel van mijn talentboek is om zoveel mogelijk geld binnen te halen om “mijn” droom waar te kunnen maken. Dit loopt nog niet echt storm. Ik waardeer het enorm als u of uw bedrijf mij een bijdrage wil doneren op mijn Talentboek campagne, zodat ik de sprong kan maken in mijn eigen team JEGG. Ik wil graag volgend jaar uitkomen als junior renner voor de opleidingsploeg van Visma Lease a Bike. Of.. door mijn eigen inzet, met hulp van donateurs voor de juiste materialen, zo goed presteren, zodat ik geselecteerd wordt voor team NL."

Doneren kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/het-vergroten-van-mijn-kans-op-mijn-droom-carriere 

Luister het interview van ALLsportsradio terug via: