Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Schermster Talitha Sluman inspireert kinderen in Missie 1 voor 100
yvgtf.nl | | Missie 1 voor 100

Schermster Talitha Sluman inspireert kinderen in Missie 1 voor 100


Bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds zetten we ons jaarlijks in voor bijna 200 sporttalenten, waarbij we hen ondersteunen om hun sportieve dromen waar te maken. Deze jonge topsporters zijn niet alleen inspirerend binnen hun sport, maar ook daarbuiten als ambassadeurs voor een gezonde en actieve levensstijl. Als onderdeel van ons baanbrekende project, 'Missie 1 voor 100', gaan talenten de uitdaging aan om in hun eigen omgeving tot wel 100 kinderen te motiveren en te inspireren om actief te worden.

Ditmaal staat schermster Talitha Sluman in de schijnwerpers terwijl ze haar sportieve missie uitdraagt. Op 22 maart bracht Talitha een bezoek aan de PCC Bergen, vergezeld door haar trainer Jeroen Divendal, om deel te nemen aan Missie 1 voor 100. Daar verzorgde ze een boeiende workshop voor maar liefst 60 leerlingen, met ondersteuning van de enthousiaste gymnastiekdocent Caroline. De energieke sessie liet niet alleen de leerlingen, maar ook Caroline zelf geïnspireerd achter.

Op 9 april ging Talitha opnieuw op missie, dit keer naar de Alkmaarse basisschool Jules Verne. Hier wist ze meer dan 40 kinderen te inspireren met haar aanstekelijke enthousiasme en een interactieve clinic tijdens de gymles. Dankzij de inzet van trainer Jeroen, die alle benodigde materialen had meegebracht, kregen de leerlingen een echte kennismaking met schermen, waardoor de ervaring nog levendiger werd.

Missie 1 voor 100 is een krachtig initiatief dat jonge sporters zoals Talitha de kans geeft om niet alleen hun eigen potentieel te ontwikkelen, maar ook om anderen te motiveren en de liefde voor sport te verspreiden. Talitha's toewijding en enthousiasme zijn een voorbeeld voor ons allemaal, en we kijken uit naar de vele successen die nog zullen volgen in deze missie om zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen.