Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Nederland wint twee zilveren medailles bij EK trampolinespringen
yvgtf.nl | | Nieuws

Nederland wint twee zilveren medailles bij EK trampolinespringen


De afgelopen week deden diverse talenten mee aan het Europees Kampioenschap trampolinespringen in Rimini! Met succes!! Nederland behaalde namelijk twee zilveren EK medailles en diverse finale plekken tijdens de World Cup! 

Wij spraken met Vice Europees Kampioen Thalissa Wijkstra, Vice Europees Kampioen Niahm Slattery en wereldtopper Jordy Mol! 

Jordy Mol
"Maandag 6 juni ben ik teruggekomen uit Rimini Italie. Namens Nederland heb ik deelgenomen aan de WorldCup en aan het EK. Met wisselend succes. Bij de Worldcup had ik een beter resultaat verwacht. Ik sprong mijn beide oefening wel uit, maar net niet netjes, hoog, moeilijk en stabiel genoeg. Mijn score van 52.310 en de 58e plek vielen dus een beetje tegen. Het deelnemersveld was weliswaar de top van de wereld, maar ik had gehoopt om iets dichter bij de wereldtop te zitten.

Op dezelfde locatie in Rimini werd ook het EK gesprongen. Gelukkig ging het stuk beter en ben dan ook tevreden met mijn score van 54.620 en mijn 38e plaat individueel. Er is nog veel werk aan de winkel en deze dagen in Rimini hebben mij gemotiveerd om de aansluiting met de top te halen. 

Totaal onverwacht mocht ik bij het synchroon invallen voor Luuk. Luuk raakte tijdens zijn individuele wedstrijd geblesseerd en kon niet meer met Milco synchroonspringen. Ik heb nog nooit eerder met Milco synchroon gesprongen en het resultaat was bevredigend, al had er misschien nog wel meer in gezeten dan de 13e plek. Maar misschien moet ik wel tevreden zijn, ondanks onze matige voorbereiding, toch 13e van Europa geworden!

Team NL heeft uitstekend gepresteerd in Rimini. Er zijn diverse finaleplaatsen behaald en er zijn zelfs twee zilveren medailles gewonnen. Nederland doet echt weer mee in en laten wij hopen dat de KNGU dit ook zo ziet en het trampolinespringen weer in hun topsportprogramma gaat opnemen. 

Al met al heb ik fantastische en leerzame dagen gehad in Rimini. Ik wil u bedanken voor alle gulle giften en donaties die ik van u heb kregen via https://yvgtf.nl/talentboek/help-jordy-mol-naar-het-ek-2022-in-rimini. Zonder uw steun had ik hier niet kunnen staan, nogmaals bedankt!"

Thalissa Wijkstra
"Op het jeugd EK ben ik met synchroon springen Vice Europees Kampioen geworden samen met Lina. Individueel was die kans er zeker ook, maar helaas kwam ik met mijn verplichte oefening bijna op de rand terecht waardoor ik mijn oefening aan moest passen en in de war raakte. Gevolg een sprong dubbel en een sprong teveel. Daardoor kreeg ik flink wat aftrek.

Zeker een erg baalmoment voor mij, helemaal omdat ik anders sowieso finale had en zelfs bij de eerste drie had kunnen eindigen.
Mijn moeilijke keuze oefening ging gewoon goed.
 
Maar als ik nu al 2e individueel had kunnen zijn van alle junioren t/m 16 jaar, en ik ben nog maar 13, dan belooft dat veel voor de toekomst. 
 
Ik train nu alweer hard door voor de komende wedstrijden : het NK en straks ook het WK in november in Sofia.
 
Dankzij sponsers kan ik dit allemaal blijven doen. Jullie kunnen mij nog steeds sponseren op mijn talentboek.
 
Iedereen heel erg bedankt."

Niamh Slattery 
"De afgelopen 2 weken heb ik deel kunnen nemen aan een WorldCup en het EK trampoline springen in Rimini. Daar heb ik in de eerste week mijn eerste WorldCup finale behaald! De week erna was het tijd voor het EK, enorm spannend, maar daar ben ik Europees vice kampioen geworden met synchroon springen! Een heel bijzonder gevoel, zeker omdat het al zo lang geleden is dat het een Nederlander is gelukt om een medaille te halen op een titeltoernooi (laatste was in 2004). Echt een ongelofelijke ervaring en ik heb weer zo veel kunnen leren.
Dit was zonder Talentboek en alle supporters en donateurs niet mogelijk geweest!"

Lina Uljee
"Vorige week deed ik voor de eerste keer mee aan het Junioren EK trampolinespringen in Rimini, Italië. Voor mij was dit een super gave week om nooit meer te vergeten.

Over mijn verplichte oefening was ik erg tevreden. Mijn keuze oefening ging ook erg goed alleen stond ik wel een paar keer bijna op de rand, maar bovenal was ik blij met de oefening die ik gesprongen had en dat ik alle sprongen kon doen die ik vooraf graag wilden doen. Daar ben ik erg tevreden en blij mee.
Uiteindelijk ben ik 30ste geworden.

Op vrijdag ben ik met synchroon samen met Thalissa Vice Europees Kampioen geworden waar ik zo enorm trots en blij mee ben! Het is zo gaaf om op zo'n grote wedstrijd gewoon een medaille te winnen. Helemaal omdat het niet vaak gebeurt dat een Nederlander een medaille wint op een EK.

Het was zo'n toffe ervaring, ik heb zo'n leuke tijd gehad, zoveel geleerd en kan niet wachten om weer verder te gaan trainen voor weer meer grote wedstrijden.

Ik wil alle donateurs heel erg bedanken want door die mensen is het voor mij mogelijk om aan dit soort wedstrijden mee te doen en ook iedereen die mij support heel erg bedankt.

Mochten jullie mij nog willen sponsoren voor mijn verdere internationale wedstrijden dan kan dat nog via de onderstaande link.
https://yvgtf.nl/talentboek/help-lina-naar-het-ek-2022-in-rimini-italie

YvGTF bedankt voor jullie bijdrage."