Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Haarlemse Morales treedt in voetsporen van zijn vader
yvgtf.nl | | Nieuws

Haarlemse Morales treedt in voetsporen van zijn vader


Rafael Morales was net vijf jaar toen hij begon met honkballen bij Kinheim. Daarmee trad de nu 13-jarige Haarlemmer in de voetsporen van zijn vader, die in Mexico professioneel honkballer was.

Het talent blijkt op Rafael te zijn overgeslagen: sinds dit seizoen is hij opgenomen in het trainingsprogramma van Baseball Academy Kennemerland Rabbits. Daar hoopt hij zich eerst te verbeteren in alle facetten van het honkbal, om zich vervolgens te specialiseren. Met als ultieme droom: professioneel honkballer worden in de Major League Baseball. Misschien nog wel belangrijker dan dat, vindt Rafael het plezier dat hij beleeft aan het spel: “Het leukste aan honkbal vind ik dat het veelzijdig is. Niet alleen rennen of slaan, maar ook tactiek en teamwork. Ik kan er veel energie in kwijt, bijvoorbeeld bij een sliding naar het honk – het liefste head first!”.

Steun Rafael, zodat hij zich verder kan ontwikkelen om zijn droom te realiseren. Kijk op https://yvgtf.nl/talentboek/help-rafael-en-het-nederlands-honkbal-groot-maken en doneer!

Lees verder op: https://sportinhaarlem.nl/nieuws/het-talent/ 

Foto: Renata Jansen 
Tekst: Sport in Haarlem