Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Sophie Weening nam deel aan EK eventing in Hartpury
yvgtf.nl | | Nieuws

Sophie Weening nam deel aan EK eventing in Hartpury


“He is flying and having his own ideas about life” zei de Engelse verslaggeefster toen ik samen met Jimmy over de veertiende hindernis kwam in de cross country. 

Wij spraken met Sophie Weening die, samen met haar paard Jimmy Choo, deel nam aan het EK eventing in Hartpury (Engeland). 

"Vorige week nam ik met mijn paard Jimmy Choo M deel aan het EK Eventing in Hartpury. Engeland is HET land voor de eventing, rugby en golf. Samen met mijn drie teamgenoten, Leida, Maxime en Rina vertegenwoordigden we Nederland daarmee in “het hol van de leeuw”. 

De crosscountry vond plaats tussen de rugbyvelden, golfbaan en sportvelden van het Hartpury College en University terrein. Een heuvelachtig landschap met “Stonehenge-achtige” hindernissen. Het was een supermooie cross, eerlijk gebouwd en uitdagend door het landschap en de lijnen die gereden moesten worden. Echt waanzinnig!

Jimmy en ik kwamen foutloos over de finish en binnen de gestelde tijd van 07:32 minuten. Hiermee klommen we van een 23ste plek na de dressuur op naar de 19de plaats.

De ochtend na de cross worden de paarden gekeurd door officials. Hierbij kijken de officials of de paarden fit zijn. Dat is een voorwaarde aan het derde en afsluitende onderdeel te mogen deelnemen. Het springparcours vond plaats in een arena-achtige setting met heel veel publiek. Dit is iets wat Jimmy en ik nog niet vaak hebben meegemaakt, maar we slaagden er samen in ons hoofd cool te houden en alle balken te laten liggen. Door dit foutloos springparcours eindigde Jimmy en ik als 13de van de 60 deelnemers. 

Mijn teamgenoten toonden ook hun echte sportmentaliteit en sprongen bijna allemaal foutloos rond. We zijn daarmee als team op een zesde plek geëindigd. 

Supertrots ben ik op mijn dappere Jimmy Choo! Op naar nog meer geweldige ervaringen samen!

- Sophie Weening -"

Wil je Sophie ook verder helpen om haar droom te verwezenlijken? Doneer dan via haar campagne op Talentboek: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/jimmy-en-sophie-naar-ek-eventing-in-hartpury

Foto: Victor Krijt

Luister haar interview op ALLSportsRadio terug via: