Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Talent Fonds ontvangt cheque van de VriendenLoterij
yvgtf.nl | | Nieuws

Talent Fonds ontvangt cheque van de VriendenLoterij


Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij in Naturalis in Leiden ontving het Yvonne van Gennip Talent Fonds een cheque van € 100.268,- voor de ondersteuning van haar talenten. Deze donatie maakt deel uit van het totaalbedrag van 61,8 miljoen euro dat de VriendenLoterij beschikbaar stelt voor Nederlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Met dit recordbedrag ondersteunt de VriendenLoterij goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Met dit jaar speciale aandacht voor de aanpak van armoede en het betrekken van de meest kwetsbaren. Het grootste gedeelte van het totale bedrag (bijna 59 miljoen) verdeelt de loterij onder de 46 vaste goede doelen die jaarlijks een schenking ontvangen, waaronder het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Ruim 2,8 miljoen euro gaat naar eenmalige schenkingen.

STEUNTJE IN DE RUG

Margriet Schreuders, hoofd afdeling goede doelen VriendenLoterij: “De VriendenLoterij helpt mensen om een volwaardig en mooi leven te leiden. We steunen goededoelenorganisaties die een extra steuntje in de rug geven aan mensen die dat nodig hebben zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Met de eenmalige toekenningen van dit jaar vragen we aandacht voor urgente en actuele maatschappelijke onderwerpen: armoede in Nederland, schuldenproblematiek en structurele hulp voor mensen met een beperking en kwetsbare mensen”.

61,8 MILJOEN VOOR HET GOEDE DOEL

Dankzij de loterijdeelnemers gaat van ieder lot tenminste 40% van de inleg naar het goede doel. Daardoor kan de VriendenLoterij in 2020 een totaalbedrag van 61,8 miljoen euro schenken aan goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn.

YVONNE, VRIEND VAN DE VRIENDENLOTERIJ

De VriendenLoterij steunt het Yvonne van Gennip Talent Fonds en Yvonne steunt de goede-doelen-loterij als vriend. Yvonne: "Dankzij de VriendenLoterij kan het Yvonne van Gennip Talent Fonds veel talenten helpen die anders door onvoldoende financiën af moeten haken. Daar zijn wij heel blij mee. Talent mag immers niet verloren gaan om financiële redenen."

Lees meer over de VriendenLoterij, of nog beter, speel mee en steun het YvG Talent Fonds.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie